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Dear Mr. Zambrowicz: 

This responds to your May 27, 2025 letter on behalf of the Securities Industry and 
Financial Markets Association ("SIFMA"). In your letter, SIFMA requests that the staff of the 
Division of Trading and Markets ("Staff') of the Securities and Exchange Commission 
("Commission" or "SEC") not recommend enforcement action against a broker-dealer that does 
not deduct from its net capital temporary unsecured receivables that arise when a broker-dealer 
acts as an "Authorized Participant" for an exchange-traded fund ("ETF") that is registered with 
the Commission under the Investment Company Act of 1940 ("Investment Company Act"), 
when such ETF holds foreign securities 1 that are not cleared through an SEC-registered clearing 

agency under the circumstances set forth below. 

1 You state that the term "exchange-traded fund" is defined in Investment Company Act Rule 6c-

11 ( a)(l) as an SEC-registered, open-end management company that issues and redeems "creation 
units" to authorized participants, and whose shares are listed on a national securities exchange. 
U.S.-regulated ETFs must comply with the federal securities laws, including Rules 6c-11 and
22e-4 under the Investment Company Act. For example, ETFs are subject to SEC disclosure
requirements intended to promote investor protection and transparency. They must also
implement written policies and procedures for basket construction to help prevent overreaching
and abusive practices. See Exchange-Traded Funds, Investment Company Act Release No.
33646 (Sep. 25, 2019), 84 FR 57162 (Oct. 24, 2019).

In this letter, the term ETF includes not only such SEC-registered investment companies, but 
also exchange-listed, SEC-registered investment companies issuing redeemable shares, such as 

unit investment trusts, and SEC-registered open-end investment companies that either rely on 
Investment Company Act Rule 6c-11 or an SEC exemptive order. Although Investment 
Company Act Rule 6c-l l(a)(l) uses the term "foreign investments," this letter uses the term 
"foreign securities." For the purposes of this letter, the two terms are intended to have the same 
meaning. See id.






















