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EXHIBIT 5 

Additions underlined 

Deletions [bracketed] 

 

Rules of NYSE Chicago, Inc. 

 

***** 

ARTICLE 21 Clearance and Settlement 

 

Rule 1. - 5. No Change 

 

Rule 6. Submission of Clearing Information for Transactions Executed Off-

Exchange 

 

(a) Substitution of Participants in Off-Exchange Transactions. 

(1)  An Institutional Broker registered with the Exchange and acting as an authorized 

agent of a Clearing Participant may enter a non-tape, clearing-only submission 

into the Exchange's systems for trades executed otherwise than on the Exchange 

for the purpose of transferring securities from one Clearing Participant to another, 

provided that the transfer does not constitute a transaction in securities that is 

otherwise subject to trade reporting that has not, in fact, been previously and 

separately reported as a transaction. The Exchange shall make such submissions 

to a Qualified Clearing Agency. Each such Institutional Broker must be party to 

an agreement with the Clearing Participant in which name the submissions are 

made under which the Institutional Broker has received authorization from the 

Clearing Participant to act on its behalf. Copies of these agreements shall be filed 

by the Institutional Broker with the Exchange. 

 

(2) A Participant can only use a non-tape, clearing-only submission for a trade that 

has been reported in the market in which it was effected. 

 

(3) An Institutional Broker must enter all non-tape, clearing-only submissions into 

the Exchange’s systems pursuant to this subparagraph (a) for a given non-

Exchange transaction within three (3) hours of the execution of such transaction. 
 

(b) - (c) No Change. 

 
• • • Interpretation and Policies: 

.01 - .04  No Change 

.05 For a temporary period that begins on April 20, 2020, and ends on the earlier of the 
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reopening of all the options trading floors or after the end of the day on [May 15] June 

30, 2020, paragraph (a)(3) of this Rule is amended to provide that: 

An Institutional Broker must enter all non-tape, clearing-only submissions into the 

Exchange’s systems pursuant to subparagraph (a) for a given non-Exchange transaction 

by 8:00 p.m. ET of the day on which the execution of such transaction occurred. 

***** 
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