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EXHIBIT 5 

 

(additions are underlined; deletions are [bracketed]) 

 

* * * * * 

 

C2 Options Exchange, Incorporated 

Rules 

 

* * * * * 

 

Rule 6.13. Complex Order Execution 

(a) – (c) No change. 
 

. . . Interpretations and Policies:  

 

.01 – .03 No change.  

 

.04 Price Check Parameters: On a class-by-class basis, the Exchange may determine (and 

announce via Regulatory Circular) which of the following price check parameters will apply to 

eligible complex orders.  Paragraphs (b), (e) and (g) will not be applicable to stock-option orders.   

 

For purposes of this Interpretation and Policy .04:  

 

Vertical Spread. A “vertical” spread is a two-legged complex order with one leg to buy a number 

of calls (puts) and one leg to sell the same number of calls (puts) with the same expiration date but 

different exercise prices.  

 

Butterfly Spread. A “butterfly” spread is a three-legged complex order with two legs to buy (sell) 

the same number of calls (puts) and one leg to sell (buy) twice as many calls (puts), all with the 

same expiration date but different exercise prices, and the exercise price of the middle leg is 

between the exercise prices of the other legs. If the exercise price of the middle leg is halfway 

between the exercise prices of the other legs, it is a “true” butterfly; otherwise, it is a “skewed” 

butterfly. 

 

Box Spread. A “box” spread is a four-legged complex order with one leg to buy calls and one leg to 

sell puts with one strike price, and one leg to sell calls and one leg to buy puts with another strike 

price, all of which have the same expiration date and are for the same number of contracts. 

 

To the extent a price check parameter is applicable, the Exchange will not automatically execute 

an eligible complex order that is: 

 

(a) – (b) No change. 

 

(c) Debit/Credit Price Reasonability Checks:  

  

(1) – (4) No change.   
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(5) This check applies to pairs of orders submitted to AIM and SAM.  If the System rejects 

either order in the pair pursuant to this check, then the System also cancels the paired order. 

Notwithstanding the foregoing, with respect to an AIM Retained (“A:AIR”) order as defined 

in Interpretation and Policy .10 to Rule 6.51[ that instructs the System to process the agency 

order as an unpaired order if an AIM auction cannot be initiated], if the System rejects the 

[a]Agency [o]Order pursuant to this check, then the System also rejects the contra-side 

order; however, if the System rejects the contra-side order pursuant to this check, the System 

still accepts the [a]Agency [o]Order if it satisfies the check. 

 

(d) Buy-Buy (Sell-Sell) Strategy Parameters:  A limit order where (1) all the components of the 

strategy are to buy and the order is priced at zero, any net credit price, or a net debit price that is 

less than the number of individual option series legs in the strategy (or applicable ratio) 

multiplied by the applicable minimum net price increment for the complex order; or (2) all the 

components of the strategy are to sell and the order is priced at zero, any net debit price, or a net 

credit price that is less than the number of individual option series legs in the strategy (or 

applicable ratio) multiplied by the applicable minimum net price increment for the complex 

order.  Such complex orders under this paragraph (d) will not be accepted.  In classes where this 

price check parameter is available, it will also be available for stock-option orders (and the 

minimum net price increment calculation above will only apply to the individual option series 

legs).  In addition, in classes where this price check parameter is available, it will also be 

available for COA responses under Rule 6.13(c), COA and Solicitation Auction Mechanism 

complex orders and responses under Rule 6.51 or 6.52, and customer-to-customer immediate 

cross complex orders under Rule 6.51.08.  Such paired complex orders and responses under 

these provisions will not be accepted except that, to the extent that only a paired contra-side 

order subject to an auction under Rule 6.51 or 6.52 exceeds this price check parameter, the 

contra-side order will not be accepted and the paired original Agency Order will not be accepted 

or, at the order entry firm’s discretion (i.e., an AIM Retained (“A:AIR”) order as defined in 

Interpretation and Policy .10 to Rule 6.51), continue processing as an unpaired complex order.  

 

(e) No change. 

 

(f) Stock-Option Derived Net Market Parameters: A stock-option order that is marketable if, 

following COA, the execution would not be within the acceptable derived net market for the 

strategy that existed at the start of COA. 

 

(1) – (2) No change. 

 

(3) To the extent that any non-marketable order resting at the top of the COB is priced 

within the ATD of the derived net market, the full order will be subject to COA (and the 

processing described in this paragraph (f)). The Exchange may also determine on a class-

by-class and strategy basis to limit the frequency of COAs initiated for non-marketable 

stock-option orders resting in COB. 

 

In classes where this price check parameter is available, it will also be available for COA 

responses under Rule 6.13(c), AIM and Solicitation Auction Mechanism stock-option 
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orders and responses under Rule 6.51 and 6.52, and customer-to-customer immediate 

cross stock-option orders under Rule 6.51.08. Such paired stock-option orders and 

responses under these provisions will not be accepted except that, to the extent that only a 

paired contra-side order subject to an auction under Rule 6.51 or 6.52 exceeds this price 

check parameter, the contra-side order will not be accepted and the paired original 

Agency Order will not be accepted or, at the order entry firm’s discretion (i.e., an AIM 

Retained (“A:AIR”) order as defined in Interpretation and Policy .10 to Rule 6.51), 

continue processing as an unpaired stock-option order. To the extent that a contra-side 

order or response is marketable, its price will be capped at the price inside the acceptable 

derived net market. 

 

(g) No change. 

 

(h) Maximum Value Acceptable Price Range: If an order is a vertical, true butterfly or box spread, a 

limit order for a net credit or debit price, or a market order for a debit strategy if it would execute at 

a net debit price, that is outside of an acceptable price range. 

  

(1) – (3) No change.  

 

(4) This check applies to pairs of orders submitted to AIM or SAM. If the System rejects 

either order in the pair pursuant to this check, then the System also cancels the paired order. 

Notwithstanding the foregoing, with respect to an AIM Retained (“A:AIR”) order as defined 

in Interpretation and Policy .10 to Rule 6.51[ that instructs the System to process the agency 

order as an unpaired order if an AIM auction cannot be initiated], if the System rejects the 

[a]Agency [o]Order pursuant to this check, then the System also rejects the contra-side 

order; however, if the System rejects the contra-side order pursuant to this check, the System 

still accepts the [a]Agency [o]Order if it satisfies the check. 

 

.05 – .07 No change.  

 

* * * * * 

 

Rule 6.51. Automated Improvement Mechanism (“AIM”) 

Notwithstanding the provisions of Rule 6.50, a Participant that represents agency orders may 

electronically execute an order it represents as agent (“Agency Order”) against principal interest 

or against a solicited order provided it submits the Agency Order for execution into the AIM 

auction (“Auction”) pursuant to this Rule. 

 

(a) Auction Eligibility Requirements. A Participant (the “Initiating Participant”) may initiate an 

Auction provided all of the following are met: 

 

(1) the Agency Order is in a class designated as eligible for AIM Auctions as determined by 

the Exchange and within the designated Auction order eligibility size parameters as such size 

parameters are determined by the Exchange; and 
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(2) the Initiating Participant must stop the entire Agency Order as principal or with a 

solicited order at the better of the NBBO or the Agency Order's limit price (if the order is a 

limit order). 

 

In the event that a Participant submits a matched Agency Order for electronic execution into the 

Auction that is ineligible for processing because it does not meet the conditions described in 

paragraph (a), both the Agency Order and any solicited contra orders will be cancelled unless 

marked as an AIM Retained (“A:AIR”) order pursuant to Interpretation and Policy .10 of this 

Rule. 

 

(b) No change. 

 

. . . Interpretations and Policies:  

 

.01 – .09 No change.   

 

.10 AIM Retained Order Functionality. An AIM Retained (“A:AIR”) order is the transmission of 

two or more orders for crossing pursuant to Rule 6.51, with the Agency Order priced at the 

market or a limit price that is in the standard increment for the option series and marked with a 

contingency instruction to route the Agency Order for processing and cancel any contra orders if 

an Auction cannot occur (including if the conditions described in Rule 6.51(a) are not met). 

Orders marked “A:AIR” with Agency Orders that are not priced at the market or that are priced 

with a limit price not in the standard increment for the option series in which they are entered 

will be rejected.  A:AIR order functionality will be made available on those order management 

platforms as determined by the Exchange and announced via Regulatory Circular. 

 


