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The U.S. Securities and Exchange Commission announced the temporary suspension of trading 
of the securities of e-Smart Technologies Inc. (e-Smart), commencing at 9:30 a.m. EDT on 
October 17, 2008 and terminating at 11:59 p.m. EDT on October 30, 2008. 

The Commission temporarily suspended trading in the securities of e-Smart due to questions that 
have arisen concerning the accuracy and adequacy of publicly-available information about the 
company, particularly concerning:  (1) e-Smart’s statements concerning a large supply contract 
for 20 million units of its product, contained in a February 26, 2008 press release, a March 13, 
2008 Current Report on Form 8-K and a May 15, 2008 news article, all of which are available on 
e-Smart’s website; and (2) e-Smart’s failure to make required periodic filings with the 
Commission of information required pursuant to the Securities Exchange Act of 1934 for any 
period since the period ending September 30, 2007. Questions have also arisen concerning a 
possible distribution of e-Smart’s common stock without registration under the Securities Act of 
1933. 

The Commission cautions brokers, dealers, shareholders and prospective purchasers that they 
should carefully consider the foregoing information along with all other currently available 
information and any information subsequently issued by the company.   

Further, brokers and dealers should be alert to the fact that, pursuant to Rule 15c2-11 under the 
Exchange Act, at the termination of the trading suspension, no quotation may be entered unless 
and until they have strictly complied with all of the provisions of the rule. If any broker or dealer 
has any questions as to whether or not he has complied with the rule, he should not enter any 
quotation but immediately contact the staff in the Division of Trading and Markets, Office of 
Interpretation and Guidance, at (202) 551-5777. If any broker or dealer is uncertain as to what is 
required by Rule 15c2-11, he should refrain from entering quotations relating to e-Smart's 
securities until such time as he has familiarized himself with the rule and is certain that all of its 
provisions have been met. If any broker or dealer enters any quotation which is in violation of 
the rule, the Commission will consider the need for prompt enforcement action.  


