
Question 256.27 

Question: Are there circumstances under which an issuer, or a person acting on the issuer’s 
behalf, can communicate information about an offering to persons with whom it does not have a 
pre-existing, substantive relationship without having that information deemed a general 
solicitation? 

Answer: Yes. The 
Answer: Yes. Under Rule 148, issuers may participate in “demo days” or similar events, 
pursuant to which such communications that meet the requirements of Rule 148 are not deemed 
to constitute general solicitation or general advertising. See also Question 256.33. 

In addition, the staff is aware of long-standing practices where issuers and persons acting on their 
behalf are introduced to prospective investors who are members of an informal, personal 

network of individuals with experience investing in private offerings. For example, we 
acknowledge that groups of experienced, sophisticated investors, such as “angel investors,” share 
information about offerings through their network and members who have a relationship with a 
particular issuer may introduce that issuer to other members. Issuers that contact one or more 
experienced, sophisticated members of the group through this type of referral may be able to rely 
on those members’ network to establish a reasonable belief that other offerees in the network 
have the necessary financial experience and sophistication. 

Whether there has been a general solicitation is a fact-specific determination. In general, the 
greater the number of persons without financial experience, sophistication or any prior personal 
or business relationship with the issuer that are contacted by an issuer or persons acting on its 
behalf through impersonal, non-selective means of communication, the more likely the 
communications are part of a general solicitation. [AugustMarch 12, 20152025] 


