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Miami International Securities Exchange, LLC 

 

Rules 

****** 

CHAPTER I.  DEFINITIONS 

 

Rule 100. Definitions   

****** 

 

Priority Customer 

The term “Priority Customer” means a person or entity that (i) is not a broker or dealer in 

securities, and (ii) does not place more than 390 orders in listed options per day on average 

during a calendar month for its own beneficial account[s](s).  The number of orders shall be 

counted in accordance with the following Interpretation and Policy .01 hereto. 

Interpretations and Policies: 

.01 For purposes of counting the number of orders in listed options per day on average during a 

calendar month for its own beneficial account(s) for designation as Priority Customer, or 

Professional Interest, under Rule 100: 

  

(a) Except as noted below, each order of any type, regardless of the options exchange on which 

the order is entered or to which the order is routed, shall be counted as one (1) order toward the 

number of orders, except that Flexible Exchange Option (FLEX) orders shall not be counted. 

 

(b) Complex orders comprised of eight (8) options legs or fewer shall be counted as a single 

order.  For complex orders comprised of nine (9) options legs or more, each leg shall count as its 

own separate order. Stock orders shall not be counted toward the number of legs. 

 

(c) A “parent” order placed for the beneficial account(s) of a person or entity not a broker or 

dealer that is broken into multiple subordinate “child” orders on the same side (buy/sell) and 

series as the parent order, by a broker or dealer or an algorithm housed at a broker or dealer or 

licensed from a broker dealer but housed with the customer, shall be counted as one (1) order, 

even if the orders are routed away.  A “parent” order (including a strategy order) that is broken 

into multiple subordinate “child” orders on both sides (buy/sell) of a series and/or multiple series 

shall be counted as multiple orders, with each child order counted as a new and separate order 

per side and series.  
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(d)(1) An order that cancels and replaces a prior order shall be counted as a second order, or 

multiple new orders in the case of a complex order comprised of nine (9) options legs or more, 

including “single-strike algorithms.” A series of cancel and replace orders in an individual strike, 

which track the MBBO or NBBO, shall be counted as separate new orders.  A cancel message is 

not an order. 

 

(2) Except as noted in paragraph (d)(3) below, an order that cancels and replaces a subordinate 

“child” order on the same side and series as the “parent” order shall not be counted as a new 

order.   

 

(3) An order that cancels and replaces a subordinate “child” order and results in multiple 

sides/series shall be counted as a new order per side and series. An order that cancels and 

replaces a subordinate “child” order pegged to the MBBO or NBBO, shall be counted as a new 

order each time a cancel/replace is used to follow the MBBO or NBBO.  

 

******** 

 


