
 

 

UNITED STATES OF AMERICA 

Before the 

SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION 

Washington, D.C. 20549 

 

ADMINISTRATIVE PROCEEDINGS RULINGS 

Release No. 3389/December 10, 2015 

 

ADMINISTRATIVE PROCEEDING 

File No. 3-16590 

        

In the Matter of       

       :   

BRIAN J. OURAND     : ORDER 

         

 

The hearing in this proceeding is scheduled to commence on December 14, 2015.  Previous 

orders addressed Brian J. Ourand’s request, pursuant to 17 C.F.R. 201.232 (Rule 232), for subpoenas 

seeking the attendance of witnesses to testify at the hearing.  Brian J. Ourand, Admin. Proc. Rulings 

Release Nos. 3257, 2015 SEC LEXIS 4391 (A.L.J. Oct. 26, 2015); 3287, 2015 SEC LEXIS 4523 

(A.L.J. Nov. 3, 2015); 3350, 2015 SEC LEXIS 4874 (A.L.J. Nov. 24, 2015).  Under consideration is a 

motion to quash a subpoena directed to Susan Johnson, filed on her behalf by counsel.
1
  The motion 

notes that she received the subpoena by mail on December 9, 2015, without any tender of fees and 

mileage for a requested appearance in Washington, D.C., at 9:00 a.m. on December 14, 2015.  The 

motion represents that this is an unreasonably short period of time for Ms. Johnson to try to rearrange 

other previously-scheduled important events, thus creating a situation where compliance would be 

“unreasonable, oppressive or unduly burdensome” within the meaning of Rule 232(e)(2).  Further, the 

motion represents that she has no testimony to offer that is relevant to this proceeding. 

 

The subpoena will be quashed in light of the defects enumerated.  It is noted that previous 

orders referenced above reminded Ourand of the requirement that he tender fees.
2
  

 

 IT IS SO ORDERED.    

      /S/ Carol Fox Foelak    

      Carol Fox Foelak 

      Administrative Law Judge 

                     
1
 Pursuant to Rule 232(e), “any person to whom a subpoena is directed . . . may . . . request that the 

subpoena be quashed.”     
 
2
 Rule 232(d) provides:  “Tender of Fees Required.  When a subpoena compelling the attendance of a 

person at a hearing . . . is issued at the instance of anyone other than an officer or agency of the United 

States, service is valid only if the subpoena is accompanied by a tender to the subpoenaed person of the 

fees for one day’s attendance and mileage specified by [Rule 232(f)].”     


