
UNITED STATES 
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WASHINGTON, D.C. 20549 
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Ms. Kris Dailey 
Vice President, Risk Oversight & Operational Regulation 
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One World Financial Center 
200 Liberty Street 
New York, NY 10281 

Re: Definition of "Fully Paid Securities" under Rule 15c3-3 

Dear Ms. Dailey: 

Your staff has asked whether the technical amendment to the definition of "fully paid 
·'securities" in paragraph (a)(3) to Rule 15c3-3 ("Rule 15c3-3") under the Securities Exchange 

Act of 1934, as adopted by the amendments to the financial responsibility rules for broker­
dealers (the "final rule amendments"), was intended to expand the scope of securities that are r . 
deemed to be fully paid securities which therefore cannot be rehypothecated by the carrying 
broker-dealer.1 

Prior to the finai rule amendments, the term "fully paid securities" was defined in paragraph 
( a )(3) to Rule 15c3-3 to "include all securities carried for the account of a customer in a special 
cash account as defined in Regulation T promulgated by the Board of Governors of the Federal 
Reserve System, as well as margin equity securities within the meaning of Regulation T which 
are carried for the account ofa customer in a general account or any special account under 
Regulation T during any period when section 8 of Regulation T (12 CFR 220.8) specifies that 
margin equity securities shall have no loan value in a general account or special convertible debt 
security account, and all such margin equity securities in such account if they are fu11y paid; 
Provided, however, [tJhat the term 'fully paid securities' shall not apply to any securities which 
are purchased in transactions for which the customer has not made full payment."2 

See Financial R nsibili Rules for Broker-Dealers Exchange Act Release No. 70072 (July 30, 2013), 
78 FR 51824 (Aug. 21, 2013). 

:?. Broker-Dealers: Maintenance of Certain Basic Reserves. Exchange Act Release No. 9856 (Nov. l 0, 1972), 
37 FR 25224, 25226 (Nov. 29, 1972). 
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As part ofthe final rule amendments, the term "fully paid securities" was amended to 
"mean[] all securities carried for the account of a customer in a cash account as defined in 
Regulation T (12 CFR 220.1 et seq.), as well as securities carried for the account of a customer 

in a margin account or any special account under Regulation T that have no loan value for 
margin purposes, and all margin equity securities in such accounts if they are fully paid: 
Provided, however, that the term fully paid securities does not apply to any securities purchased 
in transactions for which the customer has not made full payment. "3 

The amendment to the definition of"fully paid securities" in paragraph (a)(3) to Rule 15c3-3 
pursuant to the final rule amendments was not designed to substantively change the meaning of 
this defined term.4 Rather, the amendment to the definition of "fully paid securities" was 

designed to amend out-of-date citations and remove text that the Commission believed to be 
superfluous or redundant.5 

If you have any questions regarding this letter, please call me at (202) 551-5525. 

Sincerely, 

; 1 l .1
t Ul · -l,;:-~/ · 

Michael A. Macchiaroli 
Associate Director 
Division of Trading and Markets 

cc: Susan DeMando Scott, FINRA 
Yui Chan, FINRA 

Rules for Broker-Dealers, 78 FR at 51902. 

See id. at 51858. 

See id. ("[T]he Commission has modified the text ofparagraph (a)(3) to Rule 15c3-3 to more closely 
follow the original defa1ition, while stiH adopting the updated references and terminology to reflect changes 
made to Regulation T since 1972."). 
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