UNITED STATES
SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION
WASHINGTON, DC 20549

DIVISION OF
TRADING AND MARKETS October 4, 2016
b

Mr. Albert J. Kim

Vice President and Associate General Counsel
Chicago Stock Exchange, Inc.

One Financial Place

440 S. LaSalle Street, Suite 800

Chicago, IL 60605-1070

Re: Exemption Under Rule 608(e) of Regulation NMS under the Securities
Exchange Act of 1934 from Certain Provisions of the “Plan to Implement
a Tick Size Pilot Program”

Dear Mr. Kim:

In your letter dated October 3, 2016, the Chicago Stock Exchange, Inc. (“CHX”
or “Exchange”) requests an exemption from certain of the quoting and trading
requirements in the National Market System Plan to Implement a Tick Size Pilot Program
(“Plan”). Specifically, CHX requests that the Commission, pursuant to Rule 608(€) of
Regulation NMS under the Securities Exchange Act of 1934 (“Exchange Act”), exempt
CHX from the requirements of Rule 608(c) of Regulation NMS to comply with, and
enforce compliance by its members with Section VI of the Plan that the Exchange only
accept orders for Pilot Securities in the Test Groups in $0.05 increments in order to
permit CHX to accept: (1) Cross Orders' for Pilot Securities in Test Group One in
increment less than $0.05 and (2) Cross Orders for Pilot Securities in Test Group Two
and Test Group Three in increment less than $0.05 only if the Cross Orders would qualify
as Negotiated Trades under the Plan.

Rule 608(c) of Regulation NMS requires CHX to comply with the terms of the
Tick Size Pilot Plan.? Further, Rule 608(c) of Regulation NMS requires CHX to enforce
compliance with the Tick Size Pilot Plan by its members and persons associated with its
members.> Rule 608(¢) of Regulation NMS provides that the Commission may exempt
from the provisions of Rule 608 of Regulation NMS, either conditionally or on specified
terms and conditions, any self-regulatory organization, if the Commission determines that
such exemption is consistent with the public interest, the protection of investors, the
maintenance of fair and orderly markets, and the removal of impediments to, and the
perfection of the mechanisms of, a national market system.”

See CHX Article 1, Rule 2(a)(3) for the definition of Cross Order.
2 17 CFR 242.608(c).
3 Id.
4 17 CFR 242.608(e).



As discussed below, the Commission, pursuant to its authority under Rule 608(e)
of Regulation NMS, is hereby granting to CHX a limited exemption from the requirement
to comply with the provisions under Section VI of the Plan in order to allow CHX to
accept: (1) Cross Orders for Pilot Securities in Test Group One in an increment less than
$0.05 and (2) Cross Orders for Pilot Securities in Test Group Two and Test Group Three
in an increment less than $0.05 only if the Cross Orders would qualify as Negotiated
Trades under the Plan.

Currently, CHX rules permit any type of Cross Order, in any security, whether the
order is priced less than, equal to, or above $1.00, to be submitted in an increment as
small as $0.000001.° Your letter notes that such pricing is premised on the
Commission’s grant of a limited exemption from Rule 612 of Regulation NMS® to the
national securities exchanges, which permits Cross Orders to be accepted in sub-penny
increments if: (1) the orders are immediately executed against each other and (2) the
cross transaction is effected in accordance with exchange rules approved or established
pursuant to Section 19(b) of the Exchange Act.’

Section VI.B of the Plan provides that Participants ®must adopt rules prohibiting
Participants and members from displaying, ranking, or accepting from any person any
displayable or non-displayable bids or offers, orders, or indications of interest in any Test
Group One Pilot Security in a price increment other than $0.05.° This quoting
requirement is reflected in Section VI.C for Test Group Two Pilot Securities and Section
VLD for Test Group Three Pilot Securities. CHX has adopted these quoting
requirements in CHX Article 20, Rule 13(a). Your letter notes that the quoting
requirements in the Plan, as reflected in CHX rules, are based, in part, on Rule 612 of
Regulation NMS.'® However, the Plan and CHX Article 20, Rule 13(a) does not provide
an exception for Cross Orders from the $0.05 quoting increment similar to the exemption
contained in the Rule 612 Exemption Order. Accordingly, the Exchange is requesting an
exemption to allow Cross Orders to be accepted in increments less than $0.05 that would
be consistent with the Rule 612 Exemption Order, current CHX rules for non-Pilot
Securities and the Plan.

Your letter notes that, if the requested exemption was granted, then Cross Orders
for Test Group One Pilot Securities could be accepted in any current permissible

5 CHX Article 20, Rule 4(a)(7)(B).

6 See Securities Exchange Act Release No. 54714 (November 6, 2006), 71 FR 66352 (November
14, 2006) (“Rule 612 Exemption Order”).

7 15 U.S.C. 78s(b).

8 Ulnless otherwise specified, capitalized terms in this letter are based on the defined terms in the
Plan.

Orders priced to execute at the midpoint and orders entered in a Participant-operated retail
liquidity program may be ranked and accepted in increments of less than $0.05.

10 17 CFR 242.612.



increment smaller than $0.05 and would be executable at any price increment that is
currently permissible.'! Further, your letter notes that Cross Orders for Test Group Two
and Test Group Three Pilot Securities could be accepted in an increment smaller than
$0.05 but could only be executed in an increment smaller than $0.05 if the Cross Order
qualifies as a Negotiated Trade under the Plan.'? Finally, your letter notes that in
connection with the exemptive relief, CHX has proposed rules to codify the requested
exemptive relief in CHX Rule Article 20, Rule 13(c)(4), and the requested exemptive
relief would provide consistency as to how Cross Orders are treated on the Exchange.

The Commission hereby grants CHX a limited exemption from the requirement in
Section VI of the Plan that prohibits CHX from accepting Cross Orders in price
increments other than $0.05, to allow CHX to accept: (1) Cross Orders for Pilot
Securities in Test Group One in an increment less than $0.05 and (2) Cross Orders for
Pilot Securities in Test Group Two and Test Group Three in an increment less than $0.05
only if the Cross Orders would qualify as Negotiated Trades under the Plan. The
Commission believes that this limited exemption is consistent with the public interest, the
protection of investors, the maintenance of fair and orderly markets, and the removal of
impediments to, and the perfection of the mechanism of a national market system,
because the limited exemption will allow CHX to accept Cross Orders for Pilot Securities
in the Test Groups in a manner that is consistent with the Plan, CHX rules, and the Rule
612 Exemption Order. In particular, the Plan contemplates that trades may occur for
Pilot Securities in Test Group One in any price increment that is currently permitted and
Negotiated Trades, as defined in the Plan, are permitted to be executed in increments less
than $0.05 in Test Groups Two and Three.

Accordingly, the Commission believes that it is appropriate to permit CHX to
accept Cross Orders in Test Group One and those that qualify as Negotiated Trades in
Test Groups Two and Three that are permitted to execute consistent with the current
terms of the Plan. The Commission notes that any Cross Order that does not satisfy the
Negotiated Trade definition would continue to be subject to the $0.05 minimum trading
increment in Test Groups Two and Three, as set forth in Sections VI.C and D of the Plan.
Further, the Commission notes that all Cross Orders must be handled in accordance with
CHX Article 20, Rule 4(a)(7)(B).

1 See CHX Article 20, Rule 4(a)(7)(B). Under the Plan, Pilot Securities in Test Group One are
permitted to trade at any price increment that is currently permitted.

Under the Plan, Pilot Securities in Test Groups Two and Three must trade in increments of $0.05,
however, the Plan provides that Negotiated Trades may execute in increments less than $0.05.



This exemption is conditioned on the facts and representations presented in your
letter. In the event any material change occurs with respect to any of the facts or
representations presented, the exemption will expire and the Exchange must immediately
resume operating in accordance with all of the provisions in the Tick Size Pilot Plan.

For the Commission,
by the Division of Trading and Markets,
pursuant to delegated authority."?

UL

David S. Shillman
Associate Director

B3 17 CFR 200.30-3(a)(42).



