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Our Ref. No. 97-366-CC 
The Brison Funds, et al. 
File No. 811-6673 

Your letter dated November 24, 1997 requests our concurrnce with your view that a 
mutual fund may include, as par of its tota assets, the assets that it reives as colltera for
 

loans of its portfolio securities, for purposes of determing compliance with the stas 
position that a mutual fund should not have on loan at any given time securities representing 
more than one-thid of its tota asset value. 

It is not uncommon for a mutual fund to loan a porton of its securities portolio to 
thid pares as a method of generating additional income. As a genera matter, securities 
lendig argements ar regulated under Section 17(f) of the Investment Company Act of
 

1940, which governs custody argements. In a number of no-action letters, the staf has 
taen the position that the usual custody requirments of Section l7(t) and the rules 
thereunder do not apply to securities on loan, provided that the securities ar loaned in 
accordace with cert specifed guidelies.l1 One of the guidelies is that a fund may 
not have on loan at any given time securities representig more than one-thid of its tota
 

assets. 2/ 

The one-thid of total asset value guidelie is derived from Section l8(t) of the 
Investment Company Act. Section l8(t) prohibits an open-end fund from issuing any class of 
senior security, except that a fund may borrow from a ban if immediately afer the 
borrowing there is an asset coverage of at least 300 percent for al borrowings of the fund. 
The sta has stated that a fund's loan of portolio securities may involve the issuance of a 
senior security in light of the fund's obligation to return the collatera upon termination of the 
10an.3/ Thus, the staf taes the position that the 300 % asset coverage requirement for 

ban borrowings contaed in Section 18(t) also should apply to a fund's loan of its portolio 
securities.M The one-thid of tota asset value guidelie is intended to ensure that funds 

comply with the 300% asset coverage reuirment when lendig portolio securities. 

II See, e.g., Salomon Brothers (pub. avai. May 4, 1975) ("Salomon"); State Strt
 
Ban & Trust Co. (pub. avai. September 29, 1972); State Strt Ban & Trust Co. (pub. 
avai. Jan. 29, 1972).
 

2/ See, e.g., Sife Trust Fund (pub. avai. Feb. 17, 1982); Salomon, supra note 1.
 

3/ Salomon, supra note 1. See also Montgomery Strt Income Securities, Inc., Inv. 
Co. Act Release Nos. 9686 (Mar. 21, 1977) (notice) and 9726 (Apri 
 19, 1977) (order). 

M SalolYon, supra note 1. 



You seek our concurrnce with your view that the assets reived by a fund as 
collatera for securities loaned should be included as fund assets in determg whether the 
fund has loaned securities reresentig more than one-thi of its tota assets. Beuse the
 

one-thd of tota asset value guidelie that applies to a fund's securities lendig activities is 
derived from Section 18(t), we believe tht the guidelie should be interpreted consistently
 

with the stas interpretation of Section 18(t). 

In DataConcets Fund, Inc. (pub. avai. Aug. 25, 1980) ("DataConcepts"), the sta 
interpreted Section 18(t) to permit a fund to borrow money from a ban in an amount up to 
50 % of its asset value before the borrowing.5.1 Although the sta in DataConcepts did not 
state how it reached this conclusion, it seems clea that the sta considere the money 
borrowed from the ban to be an asset of the fund. Thus, a fund with $100 mion in assets 
could borrow $50 milon (or 50 % of its asset value before the borrowing) without violating 
Section 18(t), becuse the fund would then have tota assets of $150 mion, which provides 
300% asset coverage for the $50 milon borrowing. 

Under the stas interpretation of Section 18(t) in DataConcepts, when a fund 
borrows money, the loan proces (i. e., the cash that the fund is obligated to return) ca be 
included as par of the fund's tota assets in caculatig the percentage of asset coverage for 

the borrowing. Similly, we conclude that when a fund lends its portolio securities, the 
collatera (i. e., the cash or securities that the fund is obligated to return) ca be included as 
par of the fund's tota assets in caculating the percentage of the fund's tota assets on 

10an.QI 

5.1 The sta in DataConcepts stated that: "Congrs detrmed that the only senior 
securities (an open-end fund) may issue ar those issued in connection with ban borrwings, 
and then only to the extent that such borrwings at no tie exce 50 percnt of the 
investment company's assets before the borrwing." 

QI The position adopted here applies to al forms of colltera -- cash, U. S. 
Tresuries, etc. -- regardless of whether those instrments ar trted as assets of the lendig
 

fund for accuntig purposes.
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Ths position reresents the stas views on whether loan colltera constitutes a fund 
asset solely for purpses of determg complice with the one-thd of tota asset value 
guidelie that applies to securities lendig. It does not afect whether loan colltera must be

as a fund asset for accuntig purpses.l1 

an M. cayn)J ~
Senior Counsel 

11 See Financia Accuntig Stadas Board, "Accuntig for Trasfers and
Servicing of Financia Assets and Extiguishments of Liabilties," Statement of Financia 
Accuntig Stadas No. 125 (June 1996); Letter from Lawrence A. Friend, Chief 
Accountat, SEe Division of Investment Management, to Mutual Fund Chief Financia 
Offcers (Nov. 7, 1997).
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1940 Act/Section 18 

November 24, 1997
 

Mr. Douglas J. Scheidt
 
Office of Chief Counsel
 
Division of Investment Management
 
U. S. Securities and Exchange Commission
 
450 5th Street, N. W.
 
Washington, D.C. 20549
 

Re: Per.itted Percentage under the Investment Company
 
Act of 1940 for Securities Lendinq
 

Dear Mr. Scheidt: 

We represent The Brinson Funds (" TBF") and the Brinson 
Relationship Funds ("BRF"), each of which is registered as an
 
investment company under the Investment Company Act of 1940, as
 
amended (" 1940 Act"), and each of which is a Delaware business
 
trust issuing multiple series of shares representing multiple
 
separate portfolios of investments. Each series of TBF and each
 
series of BRF has the authority pursuant to its inve$tment
 
policies and restrictions to lend up to 33 1/3% of its total
 
assets to qualified broker-dealers and banks. In connection with
 
the securities lending program for TBF and BRF, we are submitting
 
this request for an interpretive letter relating to the permitted
 
percentage of a registered investment company's portfolio of
 
assets which may be lent to broker-dealers or banks under
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securi ties lending arrangements which are operated in accordance 
wi th SEC interpretations relating to such arrangements. 1
 

In State Street Bank and Trust Co., SEC No-Action
 
letter (publicly available January 29, 1972) (" State Street"),
 
the Staff of the Division of Investment Management (" Staff") of
 
the Securities and Exchange Commission (" SEC") first enunciated
 
guidelines under the 1940 Act relating to the lending of a fund's
 
portfolio securities. Among the requirements enumerated in State
 
Street, a fund must receive at least 100% cash collateral from
 
the borrower for each loan. Over the years, the Staff has
 
modified this collateral requirement so that a fund may receive
 
in collateral, in addition to cash, securities issued or
 
guaranteed by the U. S. government or its agencies, irrevocable
 
stand-by letters of credit issued by a bank or any combination of
 
the above equal to not less than 100% of the market value of the
 
loaned securities. See,~, The Adams Express Co., SEC No-

Action Letter (publicly available October 8, 1984); The Adams
 
Express Co., SEC No-Action Letter (publicly available November
 
16, 1982); SIFE Trust Fund, SEC No-Action Letter (publicly

available February 17, 1982); Lionel D. Edie Capital Fund, Inc., 
SEC No-Action Letter (publicly available May 15, 1975); and
 
Salomon Bros. i SEC No-Action Letter (publicly available May 4,

1975) . 

The Salomon letter established the percentage of a
 
fund's portfolio which may be loaned at any time. According to

that letter: 

It is (the Staff's) view that no investment company
 
should have on loan at any given time securities
 
representing more than one-third of its total asset

value. 

In Salomon, the SEC Staff likened a securities loan to a
 
borrowing by the investment company secured by a pledge of
 
securities, thereby drawing on the 300% asset coverage

requirement contained in section 18 (f) of the 1940 Act. To our 
knowledge, this percentage limitation has not been modified since
 
the Salomon letter. See also, SIFE Trust Fund, supra.
 

While we use the term "investment company" in this
 
request letter, we assume that any interpretation issued as a
 
response to this letter would apply on a series-by-series basis,
 
as opposed to a registrant-by-registrant basis.
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We believe that in applying the "one-third of total
 
asset value" test, the collateral received in return for the
 
securities loaned should be viewed as assets of the investment
 
company. By way of example, in a $100 portfolio, if $50 worth of
 
portfolio securities were loaned at any given time, and $50 in
 
collateral were received by the investment company in connection
 
with the loan, we believe that the investment company's total
 
assets should be viewed as $150. We believe that the investment
 
company's lending of $50 in portfolio securities, which
 
represents 50% of the investment company's assets not counting
 
the collateral, would be in compliance with the Salomon
 
percentage limitation of one-third of total asset value of the
 
investment company. 2
 

To our knowledge, there has never been a written Staff
 
interpretation of the phrase "one-third of total asset value" in
 
connection with calculating the percentage limitation for
 
securities lending purposes. Furthermore, we have been informed
 
that very few securities lending programs that are currently in
 
place utilize the above interpretation. Rather, in those
 
programs, in calculating the percentage of assets which may be
 
loaned, the collateral received in return for a loan is not
 
counted as part of "total assets" when applying the 33 1/3% test.
 
Therefore, we are hereby requesting that the Staff confirm the
 
foregoing interpretation that collateral should be considered
 
part of an investment company's "total asset value."
 

2 TBF and BRF intend to conduct their securities lending
 
activities in accordance with current industry practice which is
 
to obtain 102% collateral for U.S. securities which are loaned,
 
and 105% for foreign securities. Thus, we assume that under the
 
above-described interpretation, whatever amount of collateral
 
which is received in connection with a loan would be considered a
 
fund asset. Further, provided that the amount of portfolio
 
securities loaned did not exceed 33 1/3% of the total asset
 
number, the lending fund would be in compliance with section
 
18 (f)
 

//
!
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Questions relating to this letter may be directed to me
 
at the above number.
 

Very truly yours,
 

brvV G, 'idò / jd-

Bruce G. Leto
 

BGL : j as 

cc: Mr. E. Thomas McFarlan
 
Ms. Debra L. Nichols
 
Michael J. Jacobs, Esquire
 
Mr. Joseph C. Weinhoffer, Morgan Stanley Trust Company
 
Lisa A. Duda, Esquire
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