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February 21, 2008 
 
Via Online Submission 
 
Nancy M. Morris  
Secretary 
Securities and Exchange Commission 
100 F Street NE 
Washington, DC 20549-1090 
 
Re: Self-Regulatory Organizations; National Association of Securities Dealers, 

Inc. (n/k/a Financial Industry Regulatory Authority, Inc.); Notice of Filing 
of Proposed Rule Change and Amendment Nos. 1, 2, 3 and 4 Relating to 
the Regulation of Compensation, Fees and Expenses in Public Offerings of 
Real Estate Investment Trusts and Direct Participation Programs (Release 
No. 34-57199, File No. SR – NASD – 2005 – 114) 

 
Dear Secretary Morris: 
 
We appreciate the opportunity to comment on the proposed amendment to 
NASD Rule 2810 (the “Proposal”).   
 
Snyder Kearney LLC is a law firm that provides due diligence services to broker-
dealers in connection with the offer and sale of direct participation programs 
(“DPPs”) and other securities.  Since 2001 we have represented more than 100 
broker-dealers in connection with several hundred offerings of DPPs, non-traded 
real estate investment trusts, and other alternative and non-conventional 
investments. 
 
We are writing to request clarification of two aspects of the Proposal. 
 
First, neither the Proposal nor the proposing release provides guidance as to 
what constitutes a sufficiently detailed and itemized invoice for due diligence 
expenses for purposes of being treated as “issuer expenses” (and thus not 
subject to the 10% limit on underwriter compensation or the 3% limit on non-
accountable expenses) under the Proposal.  We are a law firm that typically 
charges clients on an hourly basis and, as a result, our attorneys’ detailed time 
entries may include information that is attorney-client privileged.  If this 
information were provided to a person other than the broker-dealer client (such 
as the issuer or sponsor of an offering), the privilege might be waived.  



Nancy M. Morris, Secretary 

Securities and Exchange Commission 
February 21, 2008 

Page 2 of 2 
 

Accordingly, we request that the Proposal clarify that where a law firm provides 
due diligence services to a broker-dealer pursuant to a written engagement letter 
or other agreement with the broker-dealer, the invoice for such services that is 
provided to the sponsor or issuer for reimbursement as “issuer expenses” need 
not include detailed descriptions of work performed to be considered detailed 
and itemized for purposes of the Proposal.  Rather, summary information 
consisting of hours billed and hourly rates would be considered sufficiently 
detailed and itemized for purposes of the Proposal under the circumstances 
described above. 
 
Second, for administrative convenience, many broker-dealers prefer that our firm 
be reimbursed directly by the sponsor or issuer, rather than the broker-dealer 
initially paying us directly and separately obtaining reimbursement from the 
sponsor or issuer.  We document this arrangement in an agreement signed by 
us, the issuer or sponsor, and the broker-dealer client.  The agreement clearly 
discloses that the broker-dealer, and not the sponsor or the issuer, is our client 
and that the payment to us by the sponsor or issuer is a reimbursement of our 
fees on behalf of the broker-dealer.  Accordingly, we request clarification that 
where an issuer or sponsor reimburses legal fees for due diligence services 
provided by a law firm on behalf of a broker-dealer, the issuer or sponsor may 
make payments directly to the law firm where the agreement to reimburse such 
fees on behalf of the broker-dealer is clearly documented. 
 
We understand that FINRA may be of the view that it is not appropriate to 
address these specific points in the rule itself, in which case we respectfully 
suggest that they be addressed in the release announcing the adoption of the 
Proposal or the FINRA notice to members advising members of the adoption of 
the Proposal. 
 
Please contact John Kearney or Todd Snyder at (410) 964-2500 if you have any 
questions or require any additional information. 
 
Very truly yours, 
 
 
 
Snyder Kearney LLC 
 


