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College Savings Plans Network 

March 16,2007 

Nancy M. Morris 
Secretary 
Securities and Exchange Commission 
Station Place 
100 F Street N.E. 

Washington, D.C. 20549-1 090 


Re: File No. SR-MSRB-09 

The College Savings Plans Network ("CSPN"), the national organization of States that 
establish and administer Section 529 Plans, respectfully submits these comments to changes to 
Rules G-21 and G-27 proposed by the Municipal Securities Rulemaking Board (the "MSRB") 
(the "Proposed Amendments") and to the proposed interpretive notice proposed by the MSRB 
(the "Proposed Interpretation") included in Release No. 34-55302, as published in the Federal 
Register on February 23, 2007. CSPN wants to take this opportunity to recognize the diligence, 
flexibility and creativity that the MSRB has shown in its ongoing efforts to produce a workable 
set of provisions to address this difficult topic. We believe that the Proposed Amendments in 
their current form represent a substantial improvement over the changes that were initially 
proposed and that, in general, they may be feasibly implemented. 

Such implementation, however, would require college savings plans and their associated 
broker-dealers to address several points that we believe remain unclear in the Proposed 
Amendments, would be unduly costly to implement in their present form, or would overly 
restrict our ability to make college savings information available to specific populations, such as 
existing account owners or potential account owners who have responded to a blind 
advertisement. Initial clarification of these points would permit college savings plans and their 
associated broker-dealers to avoid uncertainty and, in connection with cost disclosure, potentially 
substantial cost in adjusting their existing advertising procedures to conform to the Proposed 
Amendments. Clarification would also avoid the need for subsequent MSRB interpretation. 
Some points requiring such clarification are briefly discussed below. As noted, CSPN is also 
concerned with certain interpretive statements included in MSRB Notice 2006-32 and in Release 
No. 34-55302, that it strongly believes are not required by the text or purpose of the Proposed 
Amendments, may be interpreted to unduly limit the provision of appropriate information 
concerning tuition savings, and should be revised. 



(a) 

(b) 

(c) 

CSPN urges clarification of the definition of "form letter" that would be added as 
new subsection (ii) to Section (a) of Rule G-21 by the Proposed Amendments to 
establish that transaction confirmations and periodic statements sent to account 
owners (along with any messages printed thereon, enclosed therewith or attached 
thereto) constitute "form letters" for purposes of Rule G-21. This should be the 
case regardless of whether the tuition savings program, or any applicable plan 
therein, is identified in or adjacent to the text of such messages. Such messages 
are an essential means of transmitting program information to account owners, all 
of whom are required to have received full disclosure, and should in no event be 
considered as advertising subject to requirements intended to safeguard the 
investing public at large. 

In addition, the second and third sentences included in MSRB Notice 2006-32 
under the caption "DESCRIPTION OF PROPOSED RULE CHANGE-General 
Disclosure Requirements for Municipal Fund Securities -Communication with 
Existing Customers" may be interpreted in an unduly restrictive manner because 
of the reliance of these sentences upon the term "related" without further 
definition. This possibility should be avoided by adding a sentence establishing 
that, for this purpose, municipal fund securities shall be deemed to be related if 
offered by the same tuition savings program and described by a single official 
statement. A conforming change should be made to the second and third 
sentences included in Release No. 34-55302 under the caption " -
Communications with Existing Customers." 

The changes included in the Proposed Amendments to Section (e)(i)(A)(3) of 
Rule G-21 and new subsection (i)(A)(4)(a)(iii) to be added to Section (e) of Rule 
G-21 should be clarified to establish that the cost information required to be 
disclosed is solely the cost information that is actually applicable to the municipal 
fund securities, rather than other information that may be generally applicable to 
any underlying investment. For example, the actual cost of investing in a tuition 
savings program that only assesses a single, unitary, fixed fee for investment in 
any program investment option could be extremely unclear to a potential investor 
if the advertisement must list the expense ratio for the mutual fund in which the. 
option invests. In such a scenario, a potential investor could draw the erroneous 
conclusion that he or she would be required to pay both the fixed fee and the 
underlying fund expense. Another scenario which could lead to misperceptions 
about the actual fees and expenses applicable to investors in a particular tuition 
savings program involves a program that assesses both a fixed management fee 
and underlying expense charges. If an investment portfolio within a tuition 
savings program invests in multiple mutual funds similar to a fund of funds, it 
should not be necessary to identify in a performance advertisement about such 
investment portfolio each separate expense change applicable to each separate 
mutual fund included in the investment portfolio. Rather, it should suffice to set 
forth a single blended expense charge that is calculated by combining the 
appropriately weighted expense charges of all of the underlying mutual funds in 
the portfolio. These approaches would be necessary in order to avoid confusing 
or misleading statements about the costs that would actually be assessed on 
investors in municipal fund securities, as opposed to investors who acquire the 
same underlying mutual fund investments directly. Moreover, a tuition savings 



program's costs may reflect discounts from those generally applicable to one or 
more of the underlying investments or may be uniform across all investment 
alternatives offered, in which case reference to specific underlying fund expense 
charges could divert the investor's attention away from a positive fee scenario and 
obfuscate the actual expense charges directly applicable to the investor. In 
addition, CSPN requests clarification on how frequently updates must be made to 
the total annual operating expense ratios that will be reported in advertisements 
containing performance data for municipal fund securities. Tuition savings 
programs already disclose the total annual operating expense ratio for each 
investment option in their official statements. We presume that any 
advertisements containing performance data, including performance tables on a 
program's website, need only disclose the total annual operating expense ratios as 
reported in the most recent official statement for the program. 

Finally, in view of the complexity of implementing this provision, and the need 
for public entities administering tuition savings plans and their associated broker 
dealers to coordinate their efforts to effect such implementation on the basis of its 
final form, CSPN would respectfully request that this provision be implemented 
by broker-dealers no sooner than 15 days after the end of the calendar quarter 
following the effective date proposed in (0 below, which includes a sixty-day 
grace period to enable broker-dealers to make appropriate revisions to operating 
procedures. Conforming changes should be made to the language included in 
Release No. 34-55302 under the caption "-Disclosure of Fees and Expenses in 
Advertisements and Correspondence." 

(d) 	 The discussion included in MSRB Notice 2006-32 under the caption "TEXT OF 
PROPOSED INTERPRETIVE NOTICE - Blind Advertisements" and in the 
fourth paragraph included in Release No. 34-55302 under the caption "-Blind 
Advertisements", while partially responsive to comments to Notice 2006-26 that 
were submitted by CSPN, still does not reflect a full appreciation of the manner in 
which tuition savings accounts are typically established or of the realities of 
marketing these accounts. CSPN believes that there is no need for a requirement 
that a "distinct barrier between the providing of information and the seeking of 
orders" be maintained as described in the first sentence of the second paragraph of 
this discussion. While it is doubtful that such a requirement would meaningfully 
protect potential investors who have evidenced an interest in initiating an order, it 
may be expected to discourage such persons from actually establishing accounts. 
This is especially true of any requirement that the potential investor's indication 
of interest be responded to by transferring him or her to another person or 
webpage as described in the second sentence of this discussion, which is likely to 
cause nontrivial incidences both of accidentally dropped calls and of voluntary 
abandonment by frustrated potential investors. Such barriers to the establishment 
of accounts by individuals who have already chosen to respond to a blind 
advertisement neither protect the investing public nor effect the policy of 
encouraging college savings. CSPN continues to believe such barriers to be 
unnecessary in the context of individuals who have proactively sought college 
savings information in this manner, particularly in light of the mechanics of 
establishing a tuition savings account, which typically require a signed account 



(e) 

(f) 

(g) 

application and acknowledgement of delivery of disclosure in connection with the 
establishment of an account. 

The discussion included in MSRB Notice 2006-32 under the caption "TEXT OF 
PROPOSED INTERPRETIVE NOTICE-Required Annual Reports Excluded 
from Definition of Advertisement", while generally helpful, is too narrow to the 
extent that it recognizes only actual state laws or formal administrative 
rulemaking as the means by which a dealer may be required to prepare or 
distribute information regarding a tuition savings program or included in the plan. 
This limitation is unnecessary to protect the investing public as a whole to the 
extent that such requirements typically address the distribution of information to 
existing customers. It is also both arbitrary and unnecessarily intrusive upon state 
discretion in administering their tuition savings programs in that it provides relief 
only in connection with programs operated under statutes that include disclosure 
requirements or administered by public entities that are authorized to adopt 
administrative rules or regulations and that choose to address their customer's 
need for such information by exercising this authority. Some programs, however, 
are administered by public entities, such as trusts, that lack this authority or that 
choose to require dealers to prepare and provide such information as a contractual 
matter. Accordingly: (i) the first sentence should be revised to read "In some.. .be 
required by the.. .or program."; and (ii) the second sentence should be revised to 
read "So long.. .manner so required, such report.. .Rule G-2 1 ." A conforming 
changes should be made to the sentence included in Release No. 34-55302 under 
the caption " - Required Annual Reports Excluded from Definition of 
Advertisement." 

CSPN would respectfully request that all of the Proposed Amendments become 
effective immediately upon publication of the Adopting Notice in the Federal 
Register (rather than April 1, 2007) except the new subsection (i)(A)(4)(a)(iii) to 
be added to Section (e) of Rule G-21. With respect to new Section 
(e)(i)(A)(4)(a)(iii), we respectfully request that the general effective date for this 
amendment be changed to the sixty (60) days subsequent to publication of the 
Adopting Notice in the Federal Register (rather than April 1,2007), with required 
implementation by broker dealers set for fifteen (15) days after the end of the 
calendar quarter following this effective date. 

While CSPN is generally in agreement with the interpretive guidance published in 
MSRB Notice 2006-32, we respectfully request that the Adopting Notice contain 
any modifications to the Proposed Interpretation that would be appropriate to 
conform it to any of the recommendations contained herein, which are 
incorporated into the Adopting Notice. 



Thank you for your consideration of these comments. I would be pleased to have the 
opportunity to discuss with you any of the matters addressed in this letter or any other aspects of 
the Proposed Amendments or of the Proposed Interpretation. 

Very truly yours, 

/' /acy!pelyne T. Williams, 
Chair, College Savings Plans Network 


