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Via Electronic Submission 
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Secretary 
Securities and Exchange Commission 
100 F Street, N.E. 
Washington, D.C. 20549-1090 

Re: File No. SR-FINRA-2009-090
 

Dear Ms. Murhy: 

lTG, Inc. ("ITG) would like to comment on the above referenced proposed rule 
change by the Financial Industry Regulatory Authority ("FINRA") to adopt FINRA Rule 
5320 regarding the trading ahead of customer market and limit orders. The proposal is 
par of a process of developing a consolidated FINRA rulebook that sets a single industry 
standard for prohibitions against a member trading ahead of customer orders by 
combining elements of 
 National Association of Securities Dealers, Inc. ("NASD") IM­
2110-2 and Rule 2111 (collectively referred to as the "Maning Rule") and New York 
Stock Exchange ("NYSE") Rule 92. Whle ITG supports FINRA's intent to create a 
single rule governing members' treatment of customer orders, we would like to make a 
brief but important comment on the status of not-held orders under the new rule and 
interpretation. 

The NASD's Manng Rule, which prohibits members from trading ahead of a 
customer market and limit orders without providing a fill of the customer's order at the 
same price or better, contained an exception for not-held orders. A not-held order 
provides a broker-dealer with flexibility through a grant of price and time discretion to 
exercise its professional judgment in handling the order. Unlike a "held" order, a not-
held order does not obligate the broker-dealer to execute the order at the then prevailing 
market price. For this reason, the NASD recognized that it was ilogical to apply the 
Manng protections to a not-held order and has expressly stated that not-held orders are 
not subject to the Maning Rule requirements.! NYSE Rule 92, the NYSE's rule that 

! See, e.g., NASD Notice to Members 97-57, which in Question 8 explains that a 

not-held order is an order voluntarily categorized by a customer as permitting the 
member to trade at any price without being required to execute the customer order. See, 
also, Securties Exchange Act Release No. 52226 (August 9, 2005), the approval order 
for an NASD rule change to prohibit members from trading ahead of customer market 
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prohibits trading ahead of customer orders, does not contain an explicit exception for not-
held orders. Rule 92 permits, under certain conditions, NYSE member firms to trade 
along side of customer not-held orders, provided the order originates from an institutional 
account or the order is for more than 10,000 shares and greater than $100,000 in value. 

The proposed rule change by FINRA appears to adopt most of the existing 
provisions of 
 the Manng Rule. Accordingly, we believe that the prior NASD 
interpretative guidance regarding the status of not-held orders under the Manning Rule 
would continue to apply to new FINRA Rule 5320. The proposed rule change does not 
provide any indication that our understanding in this regard is incorrect. We also believe 
that FINRA's intended integration of 
 the Maning Rule and NYSE Rule 92 would not 
abolish the application of 
 the not-held order exception to FINRA Rule 5320. If, however, 
our assumption is incorrect, then FINRA should state so explicitly in an amendment to 
the proposed rule change. As such an amendment would be a material change to the 
existing rule, it would need to be subject to notice and comment. 

If the Securities and Exchange Commission's staff has any questions regarding 
the issue raised in this letter, please call the undersigned at (212) 444-6342. 

#fPatrick Chi 
Chief Compliance Officer 

orders. In that order the SEC notes that the NASD stated, in response to a comment on 
the proposal regarding the need for an explicit exception for not-held orders, that orders 
for which a customer has granted the member discretion with respect to time or price 
would not be considered market orders for purposes of the Manng Rule. 
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