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BY ELECTRONIC FILING 

Ms. Elizabeth M. Murphy
 
Secretary
 
United States Securities and Exchange Commission
 
100 F Street, NE
 
Washington, DC 20549-1090
 

Re: File Number S7-36-l0; Rules Implementing 
Amendments to the Investment Advisers Act of 1940 

Dear Ms. Murphy: 

We are writing on behalf of T. Rowe Price Associates, Inc. ("T. Rowe Price") I , a 
federally registered investment adviser. We appreciate the opportunity to comment on the 
SEC's proposals regarding implementing amendments ("Proposed Amendments") to 
the Investment Advisers Act of 1940. 

T. Rowe Price generally supports the comments submitted by the Investment Company 
Institute regarding the Proposed Amendments. However, we are taking this opportunity 
to comment in detail on one aspect of the Proposed Amendments that we believe is of 
critical importance to many advisory finns that are part of large complexes that provide 
integrated services to certain advisory clients. In addition to our comments below, we 
finnly support the Investment Company Institute's request for clarification of the 
definitions of "covered associate" and "solicit." 

The Commission has asked specifically if it should "amend rule 206(4)-5 to provide that 
any person that controls, is controlled by, or is under common control with an investment 
adviser (and, if that person is an entity, its personnel) would be deemed to be a "covered 
associate" of the investment adviser if the investment adviser pays or agrees to pay such 
person (or such personnel) to solicit a government entity on its behalf?,,2 

I T. Rowe Price Associates, Inc., a wholly-owned subsidiary of T. Rowe Price Group, Inc., together with 
its advisory affiliates, had more than $439 billion of assets under management as of September 30, 2010. 
T. Rowe Price has a diverse, global client base, including institutional separate accounts; T. Rowe Price 
sponsored and sub-advised mutual funds, and high net worth individuals. In addition, T. Rowe Price is 
the program manager for section 529 College Savings Plans issued by two states; its registered 
broker/dealer affiliate acts as primary distributor for these Plans and, as a result, is subject to MSRB rules t.. 
G-37 and G-38.
 
2 SEC Release No. IA-3110, pp. 72-73 'IRoweItice
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T. Rowe Price believes that rule 206(4)-5 should be so amended. It is our understanding 
that the definition of solicitation under rule 206(4)-5 is intended to be very broad. The 
suggested amendment would align rule 206(4)-5 with current MSRB Rule 0-38 3 in this 
area and would provide the most effective regulation of political contributions while 
permitting personnel of affiliated entities of an investment adviser to provide the types of 
information that existing and prospective advisory clients actually request. 

Our experience in dealing with 529 plans and other advisory clients has demonstrated to 
us that clients and prospective clients often demand to speak with personnel of affiliated 
entities of the adviser, especially when the advisory relationship will also entail functions 
such as recordkeeping or provision of information to plan participants. In a large 
complex, the personnel the client or prospective client wants to meet may work in areas 
as varied as Information Technology, Compliance, and Human Resources and are often 
employed by affiliates of the adviser, such as a registered transfer agent or a separately 
incorporated Information Technology entity. They may also be registered or associated 
with an affiliated broker/dealer. 

In addition, there may be no "compensation" received by these affiliated associates in the 
traditional sense. However, there may be inter-company transfers to recognize their 
services. Therefore, we believe the purpose behind the SEC's rule will be preserved by 
adopting the approach suggested by the Commission on this point in the Proposed 
Amendments. 

When the Commission published its draft pay-to-play rules for advisers in Release No. 
IA-2910 (August 7, 2009), it proposed prohibiting payment to any person to solicit a 
government entity for investment advisory services unless that person were "(i) A 
"related person" of the investment adviser or, if the related person is a company, an 
employee of that related person; or (ii) any of the adviser's employees, ... executive 
officers (or other person with a similar status or function, as applicable)."s Its proposed 
definition of "related person" - "any person, directly or indirectly, controlling or 
controlled by the investment adviser, and any person that is under common control with 
the investment adviser,,6 - is very similar to the one suggested in these Proposed 
Amendments. The Commission noted in Release IA-2910 that these two proposed 

3 In MSRB Notice 2011-04 (January 14,2011), the Municipal Securities Rulemaking Board ("MSRB") has 
requested comment on a draft proposal to establish "pay to play" and related rules relating to municipal 
advisors and to make certain conforming changes to its existing pay to play rules for brokers, dealers, and 
municipal securities dealers ("dealers"). In the Notice, the MSRB also requested comment on whether 
Rule G-38 should be eliminated or amended if the draft rules are adopted. We believe that the appropriate 
action for the MSRB to take on these issues will depend in large part on the decisions that the Commission 
makes on related issues in these Proposed Amendments. We believe, however, that MSRB Rules G-37 and 
G-38 have in concert provided effective regulation of pay-to-play issues for dealers and should not be 
materially amended. 
4 Even if there is compensation in the traditional sense, treating associates of affiliated entities as covered 
associates addresses the Commission's concerns. 
5 SEC Release No. IA-2910, p. 39852. .. 

6 Id. at p. 39853, n. 139. 'f.RoweItice • 
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exclusions were based on MSRB Rule 0-38's exclusions. The Commission stated that it 
proposed "permitting payments to these persons under the proposed ban on payments to 
third parties because we recognize that an adviser may rely on them to assist it in seeking 
government clients.,,7 As noted above, we believe the Commission was correct in this 
assessment 

Despite the Commission's expressed interest in conforming its pay-to-play rules for 
advisers with the MSRB's pay-to-play rules, however, it eliminated the exception from 
the solicitation ban for related persons of the adviser in its adopting release8 

Revising rule 206(4)-5 to permit any person that controls, is controlled by, or is under 
common control with an investment adviser (and, ifthat person is an entity, its personnel) 
to solicit a government entity on the adviser's behalf, and treating such a person as a 
"covered associate" of the adviser, will better align the SEC's regulation of adviser pay­
to-play practices with the MSRB's current and effective regulation in this area. It will 
also ensure that conflicts of interest are effectively addressed, because these persons, as 
"covered associates", will be subject to the same restrictions on political contributions 
that the adviser and its associates operate under. This will result in regulation precisely 
targeted to the potential abuses that impelled the Commission to adopt pay-to-play 
restrictions for investment advisers. 

For these reasons, we also believe strongly that adviser-affiliated entities with employees 
who solicit on behalf of the adviser should not be required to register with the 
Commission or the MS RB as municipal advisors. Imposing this new registration 
requirement will simply add complexity and cost without providing any additional 
protection from the conflicts of interest identified by the Commission. 

We would support an amendment that would provide three acceptable paths for 
solicitation - through a regulated person, through a regulated municipal advisor, and/or 
through both the investment adviser (and its personnel) and through any person that 
controls, is controlled by, or is under common control with the investment adviser (and if 
that person is an entity, its personnel) - as long as those entities and their personnel are 
treated as covered associates of the investment adviser. 

We appreciate this opportunity to comment on the Proposed Amendments. If you have 
any questions concerning our comments or would like additional information, please 
contact either of the undersigned. 

Very t.rul~ C:rs, .... 

~;uJ;:l/ 
David Oestreicher 
Vice President and Chief Legal Counsel 

'IRoweltice~ 
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7 Jd. at p. 39849.
 
8 SEC Release No. lA-3043, n. 258.
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'Sarah McCafferty , 01 
Vice President and Senior Legal Counsel 

cc: J. Gilner, Esq. 
C. Morgan, Esq. 
R. Nolan, Esq. 
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