
 

D & D Securities, Inc. 
1900 Market Street 

Philadelphia, PA 19103 
May 29, 2015 

 

 

 

Via E-Mail (rule-comments@sec.gov) 

Brent J. Fields 
Secretary 
Securities and Exchange Commission 
100 F Street NE 
Washington, DC 20549-1090 
 
Re: Release No. 34-74581; File No. S7-05-15 
 Proposed Amendment to Rule 15b9-1 
 Exemption for Certain Exchange Members 
 
Dear Mr. Fields: 
 

Kindly accept this letter from D & D Securities, Inc. (the “Firm”) in 
response to the request from the Securities and Exchange Commission (the 
“Commission”) for comment (the “Release”) on the above referenced proposed 
amendment to Rule 15b9-1 (“Rule”) promulgated under the Securities Exchange 
Act of 1934, as amended (the “Exchange Act”).  The Firm is a registered broker-
dealer that operates as an options floor broker on the NASDAQ OMX PHLX LLC 
(the “Exchange”).  It does not carry customer accounts, nor does it engage in 
proprietary trading for its own account.  The Firm is a member firm of the 
Exchange, and, pursuant to the exemption set forth in the current version of the 
Exchange Act Rule, is not a member of a registered national securities 
association (“Association”) (a “Non-Member Firm”). 

 
In Question 15 of the Release, the Commission seeks a response to a 

question regarding whether there are “... circumstances where an exchange floor 
member that is a Non-Member Firm might need to hedge the risk of customer 
activity on the exchange, as agent, in the off-exchange market or on exchanges 
of which it is not a member?”  The Firm handles many options orders as agent 
for its customers that contain multiple related components, and in which the 
execution of any component is contingent upon the execution of all other 
components of the order.  These components can consist of other options as well 
as equity instruments, and the execution of these components can and do take 
place on the Exchange (in the case of options that are traded there) as well as 
both on other exchanges of which the Firm is not a member and the off-
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exchange market.  Orders executed on venues other than the Exchange are 
either routed to the other venue by the Exchange to prevent trade-throughs, or 
are sent by the Firm to another registered broker-dealer for execution on an 
exchange of which it is a member, or for execution in the off-exchange market.  
The Firm does not handle equity orders that are not tied to an options component 
that the Firm is also handling, and the Firm does not share any revenue 
attributable to equity orders it sends to other registered broker-dealers. 

 
As noted above, the Firm is presently exempt from Association 

membership.  The Commission acknowledges in the Release that the Firm’s 
exemption, when enacted, was consistent with the public interest and the 
protection of investors, as it applied to the Firm, since the Firm’s business was 
focused on the floor of an exchange of which it was a member, and that the 
Exchange was best positioned to conduct regulatory oversight of the Firm.  As 
further noted in the Release, the Rule was crafted by the Commission “... to 
accommodate limited activities ancillary to that floor-based business, and thereby 
left it to the exchange of which the specialist or floor broker was a member to 
continue to regulate the entirety of the broker-dealer’s activities.”  At least with 
respect to the Firm, nothing in the original rationale for the exemption from 
Association membership has changed since the Rule was last substantively 
updated in 1983.  The Firm’s business is still focused on the floor of the 
Exchange, the Exchange is still best positioned to conduct regulatory oversight of 
the Firm, and any business handled by the Firm that results in a transaction 
effected away from the Exchange is ancillary to its floor-based business. 

 
It is therefore unsettling that the proposed Rule amendment, as it 

presently reads, could be interpreted to eliminate the Firm’s exemption from 
Association membership, since the Firm does not trade for its own account, and 
would therefore be ineligible for the exemption afforded to dealers hedging the 
risks of their floor-based activities.  Ironically, the dealers who would be eligible 
for the hedging exemption under the proposed amended Rule would, in many 
cases, be counterparties to the very transactions brokered by the Firm that could 
cause the Firm to lose its exemption from Association membership pursuant to 
the proposed Rule amendment language. 

 
Needless, to say, requiring the Firm to become a member of an 

Association would impose an unnecessary burden and expense on the Firm, and 
result in a duplication of regulatory effort, for all of the reasons acknowledged by 
the Commission when the Rule was first promulgated.  The nature of the Firm’s 
business, both on the floor of the Exchange and its ancillary off-floor business, 
has not changed since the Rule was first promulgated, and is in no way related to 
the activity of the “... active, cross-market proprietary firms ...” that has given rise 
to the Commission’s concerns that have resulted in the Release. 
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It is the Firm’s hope that the potential elimination of the exemption from 

Association membership for floor brokers whose business is focused on the floor 
of an exchange of which it is a member, and whose off
to its floor-based business, while retaining a hedging exemption for 
dealers, is nothing more than a drafting oversight.  It would be inequitable to 
require options floor brokers, such as the Firm, to join an Association in addition 
to being subject to regulatory oversight by every exchange on which it conducts 
business, merely because its customers’ trading strategies include placing 
complex options orders that are tied to stock transactions.  The Firm urges the 
Commission to make clear in a subsequent Releas
brokers who handle equity transactions (by sending them to a registered broker
dealer for execution) that are tied to options transaction
exchange on which it is a member are still eligible for an exemption from 
Association membership under the Rule.

 
The Firm thanks the Commission for its careful consideration of its 

comments.  Any questions can be addressed to the Firm at the address above, 
or by e-mail at 

 
   
 
 
 
 
   
   
   
   
 
 
 

cc: Nicholas DiCicco, Presid
  D & D Securities, Inc.

Securities and Exchange Commission 

It is the Firm’s hope that the potential elimination of the exemption from 
Association membership for floor brokers whose business is focused on the floor 
of an exchange of which it is a member, and whose off-floor business is ancillary 

sed business, while retaining a hedging exemption for 
dealers, is nothing more than a drafting oversight.  It would be inequitable to 
require options floor brokers, such as the Firm, to join an Association in addition 

tory oversight by every exchange on which it conducts 
business, merely because its customers’ trading strategies include placing 
complex options orders that are tied to stock transactions.  The Firm urges the 
Commission to make clear in a subsequent Release, and in a final Rule, that 
brokers who handle equity transactions (by sending them to a registered broker
dealer for execution) that are tied to options transactions being brokered on a
exchange on which it is a member are still eligible for an exemption from 
Association membership under the Rule. 

The Firm thanks the Commission for its careful consideration of its 
.  Any questions can be addressed to the Firm at the address above, 

. 

   Sincerely yours, 

   Mark Schepps 
   General Counsel and 
   Senior Director of Compliance
     

Nicholas DiCicco, President and Chief Executive Officer 
D Securities, Inc. 
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