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THOMSON IM Ref. No. 20083191214
FINANCIAL JPMorgan Chase/Bear

. Stearns Asset Management |
RESPONSE OF THE OFFICE OF CHIEF COUNSEL

DIVISION OF INVESTMENT MANAGEMENT File No. 132-3
Dear Mr. Cutler:

You have requested that the staff provide assurances that it would not recommend
enforcement action to the Commission under section |5(a) of the Investment Company
Act of 1940 (Act) if Bear Stearns Asset Management or one of its affiliates that is a
registered investment adviser (BSAM) acts as investment adviser to the registered
investment companies for which BSAM currently acts as investment adviser or sub-
adviser (Funds), notwithstanding the termination of the existing advisory contracts
between the Funds and BSAM (the existing contracts), as a result of a change in control
of BSAM, under the extraordinary circumstances described below.

You state that, for purposes of this request, you assume that JPMorgan Chase now
controls BSAM. Upon that change in control of BSAM, the existing contracts terminated
pursuant to their terms and pursuant to section 15 of the Act. You state that, within ten
days after the change of control, BSAM would enter into new written contracts with the
Funds, identical in their terms (except for their effective and termination dates, and any
other differences in terms and conditions deemed to be immaterial by the Funds' boards
of directors, including a majority of the non-interested directors). You state, however,
that it was not reasonably practical for the Funds' boards to meet in person to approve the
contracts prior to the change in control.

Based on these representations and the other representations mentioned in our telephone
call earlier today, as well as the extraordinary circumstances present here, we would not
recommend enforcement action to the Commission under section 15(a) of the Act if
BSAM acts or serves as investment adviser or sub-adviser to the Funds after the change
in control and during the following ten-day period, without prior, in-person approval of
the new written contracts by the Funds' boards of directors, provided that (a) each Fund
board promptly acts in a manner consistent with rule 15a-4(b)(1)(ii) under the Act and (b)
the provisions of rule 15a-4(b)(2) under the Act are otherwise complied with (other than
rule 15a-4(b)(2)(ii)).

In addition, this is to advise you that we believe that the interpretive position taken by the
staff in Dean Witter, Discover & Co.; Morgan Stanley Group Inc (pub. avail. Apr. 18,
1997) (MSDW letter) relating to sections 202(a)(1) and 205(a)(2) of the Investment
Advisers Act of 1940 applies equally as well to the proposed change of control here
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(which may differ from that in the MSDW letter), such that no client consent is required
by that Act.

This position is based solely on the facts, representations and circumstances described
above, and any different facts, representations or circumstances might require a different
conclusion. This response expresses the staff's position on enforcement action only and
does not represent a legal conclusion regarding the matters discussed herein, or the
applicability of any other federal or state law.

Douglas Scheidt

Associate Director and Chief Counsel
Division of Investment Management

U.S. Securities and Exchange Commission
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