
 

UNITED STATES 
SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION 

WASHINGTON, D.C.   20549-5546 
 

       DIVISION OF 
CORPORATION FINANCE 

Mail Stop 5546 
 
 January 16, 2007 
 
Via US Mail and facsimile (775) 356-9039 
 
Mr. Joseph Tenne 
Chief Financial Officer 
Ormat Technologies, Inc. 
6225 Neil Road, Suite 300 
Reno, NV 89511-1136 
 
Re: Ormat Technologies, Inc. (“the Company”) 
 File No.:  001-32347 

  
Dear Mr. Tenne: 
 

This letter is in response to your January 5, 2007 letter requesting that the staff grant 
relief from requiring the Company to include the separate financial statements of Ormat Leyte 
Co. Ltd. (“OLCL”), an unconsolidated equity investment, in your Form 10-K for the year ended 
December 31, 2006 as required by Rule 3-09 of Regulation S-X.   

 
We note from your letter that OLCL exceeded the 20% threshold when applying the 

significance tests in Rule 1-02(w) during the year ended December 31, 2005 due to a non-
recurring charge incurred by the Company.  You do not believe OLCL will be significant when 
applying the tests for the year ended December 31, 2006 or subsequent years.  You have 
confirmed to us in a telephone call on January 12, 2007 that audited financial statements for 
OLCL were included in the 2005 Form 10-K as required.   

 
Based upon the information provided in your letter, we are unable to grant your request to 

waive the requirement to include the separate financial statements of OLCL in your Form 10-K 
for the year ended December 31, 2006 as required by Rule 3-09 of Regulation S-X.  However, if 
OLCL is not considered significant for 2006, the financial statements related to the insignificant 
period may be unaudited as permitted by Rule 3-09(b) of Regulation S-X. 

 
The staff’s conclusion is based solely on the information provided in your letter.  

Different or additional material facts could result in a different conclusion.  If you have any 
questions concerning this letter, please call me at 202-551-3403. 

 
       Sincerely, 
 
 
 

      Steven Jacobs 
Associate Chief Accountant 


